Julgeolekujõud sisenesid ööklubidesse kohaliku aja järgi öösel kell 1. Ööklubide külastajate sõnul tarvitas politsei nende kallal vägivalda, rääkimata nende alandamisest, kuid korrakaitseüksuse väitel tehti kõike seda põhjusega: nimelt oli see osa uimastimüüjate vastasest võitlusest, vahendab Georgian Journal.

Teadaolevalt peeti kümned inimesed, ka need, kellel ei olnud narkootikumidega mingit pistmist, mitmeks tunniks kinni. Ametlikel andmetel peeti kinni 20, kuid mitteametlikel oluliselt rohkem inimesi, sh Girchi partei esimees Zurab Japaridze, kes vabastati alles kolm tundi pärast kinnipidamist.

Valitsuse teatel sai politsei reidiks loa kohtult ja öö jooksul suudeti tabada kaheksa narkodiilerit.

Ametivõimud otsustasid reidide kasuks, sest tänavu on jätnud elu juba mitu noort, kes said väidetavalt uimasteid just nendest kahest klubist, selgitas siseministeerium.

Taoline jõukasutus politsei poolt ajas aga tagajalgadele Gruusia nooremapoolse elanikkonna, kes tuli juba järgneval päeval tänavatele, nõudes vastutavate ametnike tagasiastumist, leides, et taolisel moel tegutsemine läheb vastuollu kodanikevabadustega ja kujutab endast selget jõu kuritarvitamist.