Iisraeli teatel vältisid hävitajad F-15 ja F-16 „kümneid rakette” ja viskasid „palju pomme” enam kui 50 Iraani sihtmärgile kogu Süürias, vahendab The Times of Israel.

Iisraeli viimase 40 aasta suurim operatsioon Süürias oli „väga edukas”, teatas Iisraeli õhujõudude kõrge ohvitser eile, kuid hoiatas, et Iisrael usub, et Iraani väed Süürias omavad endiselt maa-maa tüüpi rakette, mida võib Iisraeli lennutada.

Seetõttu on Iisraeli relvajõud endiselt valvel.

Iisraeli teatel lasid Iraani revolutsioonilise kaardiväe Qudsi jõud kolmapäeval pärast keskööd Lõuna-Süüriast Põhja-Iisraeli suunas umbes 20 raketti. Neli neist tulistas alla Iisraeli raketitõrjesüsteem Raudkuppel, ülejäänud ei jõudnud üle piiri.

See kutsus esile Iisraeli vastuoperatsiooni, mille sihtmärgiks olid Iraani revolutsioonilise kaardiväe luurekeskused, relvalaod, varustuslaod, vaatluspostid ja logistikakeskused Süürias ning raketikompleks, millest lasti välja raketid Iisraeli suunas, teatas Iisraeli armee.

Iisraeli allikate teatel sai üks raketikompleks tabamuse, kui valmistus välja laskma rakette Iisraeli suunas. Teine kompleks sai tabamuse rakettide väljalaskmise ajal. Iisraeli kaitsevägi avaldas ühe õhutõrjekompleksi hävitamisest ka video.