Kim Dong-chul, Kim Hak-song ja Kim Sang-duk, keda tuntakse ka nimega Tony Kim, olid kõik Põhja-Koreas vangis enam kui aasta, vahendab ABC News.

„See, et me suutsime nad nii kiiresti välja saada, juhtus tänu paljudele asjadele,” ütles Trump Andrewsi baasi asfaldil seistes. „Ma tahan lihtsalt öelda, et see on eriline öö.”

„Mul on väga suur au, et olen aidanud neid suurepäraseid inimesi, aga tõeline au saab olema see, kui meil on võit tuumarelvadest lahtisaamisel,” jätkas Trump. „Meil on kohtumine plaanis väga lühikese ajaperioodi pärast. Meil on koht paika pandud. Vaatame, kas me saame teha midagi, mille kohta inimesed ei arvanud, et see juhtub veel paljude, paljude aastate jooksul.”

Varem teatas Trump vangide vabastamisest Twitteris: „Mul on hea meel teile teatada, et välisminister Mike Pompeo on õhus ja teel Põhja-Koreast tagasi koos kolme suurepärase härrasmehega, kellega kohtumist kõik nii pikisilmi ootavad. Nad näivad olevat hea tervise juures. Samuti hea kohtumine Kim Jong-uniga. Kuupäev & koht paika pandud.”