Kolm meest, Kim Dong-chul, Kim Hak-song ja Tony Kim, kõndisid seejärel lennuväljal väikebussist Pompeo lennukile. See oli Pompeo 12 ja poole tunnise Pyongyangi-visiidi kulminatsioon, vahendab Associated Press.

Pompeol oli külaskäigu ajal ka 90-minutiline kohtumine Põhja-Korea juhi Kim Jong-uniga. Sellelt kohtumiselt naastes näitas Pompeo ristatud sõrmi, kui talt vangide kohta küsiti. Mõne aja pärast tuli hotelli Põhja-Korea ametnik, kes informeeris Pompeod, et Kim oli andnud kolmele vangile amnestia ja nad vabastatakse kell 19 kohaliku aja järgi, teatas kohal viibinud USA kõrge ametnik. Konsulaarasjade abivälisminister Carl Risch läks koos arstiga teise hotelli vabastatutele järele, et viia nad lennuväljale.

Vangid vabanesid vahi alt kell 19.45 ja kell 20.42 olid nad juba lennukiga õhus.

Niipea, kui lennuk väljus Põhja-Korea õhuruumist, helistas Pompeo president Donald Trumpile, et vabastamisest teatada.

Veel enne, kui Pompeo lennuk oli maandunud peatuseks Jaapani Yokota lennubaasis teatas Trump Twitteris kogu maailmale, et „kolm suurepärast härrasmeest” on vabad.

USA välisministeeriumi avalduses väljendasid endised vangid „sügavat tänu” USA valitsusele, Trumpile, Pompeole ja Ameerika rahvale koju toomise eest.