Lavrovi lahkumisest räägitakse juba ammu. On öeldud, et 68-aastane minister on väsinud ja palub end ametist vabastada. Väidetavalt on pärast korduvaid palveid lubatud Lavrovil lõpuks välisministri ametist lahkuda, vahendab Rambler.

Kremlis nimetatakse teateid Lavrovi lahkumise kohta spekulatsioonideks. Veel märtsis teatas välisministeeriumi ametlik esindaja Maria Zahharova, et see on „valeuudis”. Lavrov ütles sügisel, et tunneb end oma ametis mugavalt ja näeb tervet rida ülesandeid, mis tuleb välispoliitikarindel lahendada. Politoloogid väidavad, et selline autoriteetne tegelane nagu Lavrov lahkub ainult siis, kui seda ise otsustab – professionaalselt temaga võrdset välisministri ametisse võtta ei olevat.

Sellest hoolimata hakati enne president Vladimir Putini järjekordset inauguratsiooni jälle küsima, kas Lavrov on uues valitsuses, ning pakuti, et Venemaa välispoliitilisi huve hakkab esindama Vaino.

Samal ajal avaldas Mihhail Hodorkovski uuringute keskus ulatusliku uuringu Vaino uue residentsi kohta Kljazma veehoidla ääres. Keskuse spetsialistid uurisid välja, et kõrge ametnik kulutas kinnisvarale pool miljardit rubla (6,7 miljonit eurot) rohkem, kui on tema ametlik aastane sissetulek.

„Kust võis Anton Vaino võtta täiendavalt pool miljardit rubla?” küsitakse uuringus. „Aga see ei ole tähtis: millised organid ja teenistused julgevad otsida mittevastavusi ja ebatäpsusi riigi ühe mõjukama ametniku deklaratsioonis?”