Uudisteagentuuri SANA teatel tulistas Süüria õhutõrje eile Kiswah’ piirkonnas alla kaks Iisraeli raketti, vahendab BBC News.

Ohvritest riiklik meedia ei teatanud, kuid Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse (SOHR) teatel hukkus vähemalt üheksa valitsusmeelsete jõudude võitlejat, sealhulgas Iraani toetatud võitlejad.

Varem teisipäeval teatati võimsatest plahvatustest piirkonnas asuvas sõjaväebaasis.

Süüria presidenti Bashar al-Assadit toetavate vägede komandör ütles Reutersile, et rünnaku sihtmärgiks olid Süüria armee positsioonid.

SOHR-i teatel oli sihtmärgiks relvaladu.

Iraan on toetanud Süüria valitsust kogu seitse aastat kestnud kodusõja aja, saates Süüriasse sadu sõjalisi nõuandjaid ning tuhandeid võitlejaid. Väidetavalt on Iraan rajanud piirkonda, mida eilne rünnak tabas, sõjaväebaasi.

Pinged Iraani ja Iisraeli vahel suurenesid eile, kui Iisrael teatas, et on tuvastanud ebatavalise Iraani tegevuse Süürialt okupeeritud Golani kõrgendikel.

Iisraeli kaitseväe pressiesindaja Jonathan Conricus ütles, et igasugusele agressioonile Iisraeli vastu vastatakse tõsiselt.

Iisraeli meedia teatas, et esimest korda pärast Süüria kodusõja algust anti korraldus Golani kõrgendikel varjendid ette valmistada.