Maastikuotsingud viidi läbi kokku neljal päeval, 25.04 kuni 27.04 k.a ning täiendavad otsingud 2. mail.

"Suurupis alustati otsingutega 25. aprillil ning jätkati 26. aprillil. Kogutud info pinnalt alustasime 26. aprillist otsinguid ka Aegviidus, mis jätkusid 27. aprillil ja 2. mail," lausus Lääne-Harju jaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Erkko Piirimägi:

Piirimägi märkis, et kõikidel otsingute päevadel osales ligikaudu poolsada inimest. "2. mail osales kokku otsingutel 75 inimest," lisas ta.

Lisaks inimestele otsiti kolleegi ka PPA kopteri ja drooniga, mida kasutati siis, kui ilm seda võimaldas.

"Otsingutele olid kaasatud meie ametnikud, abipolitseinikud, otsingukoerad ning ka lepingulised partnerid ESTSAR-ist ja Põhja RPR-ist. Samuti aitasid kohalikud Aegviidu jahimehed ning abi osutasid ka kohalikud elanikud," sõnas Piirimägi.

Lisaks ulatuslikele maastikuotsingutele on politseinikud läbi vaadanud väga suures mahus ühistranspordi ja Tallinna linnaruumis olevate valvekaamerate salvestisi, et kaardistada Mareki võimalik teekond Balti jaamast 23.04.2018.
"Paralleelselt sellega oleme teinud päringuid ning analüüse, et saada aimdust tema käitumise põhjuste ning motiivide kohta. Samuti oleme suhelnud lähedastega ning kontrollinud üle kõik kodanike saadetud vihjed. Paraku ei ole meie senised tegevused Mareki asukoha tuvastamiseni viinud," möönis Piirimägi.

44-aastane Marek on heleda peaga, umbes 180 sentimeetrit pikk ja tugevama kehaehitusega. Tal võib seljas olla tume jope ning tumedad jalanõud.

Kõigil, kes on Marekit näinud, palub politsei sellest teada hädaabinumbril 112. Lisaks paluvad korrakaitsjad teada anda, kui märkate metsa vahel mingile inimtegevusele viitavaid jälgi.

Kadunud politseinik Marek