Teade liiklusõnnetusse sattunud jalgratturist saabus häirekeskusele täna kell 16.30, mil juhuslik mööduja teatas Viljandimaal Mulgi vallas Päigiste külas tee ääres rattaga kukkunud ning liikumatult maas lebavast naist. Tähelepaneliku mööduja sõnul õnnetuspaigal ühtki sõidukit ega teisi inimesi ei viibi.

Teatele reageerinud meedikud tõdesid, et sõidukilt löögi saanud eaka naise vigastused olid sedavõrd rasked, et ta hukkus silmapilkselt sündmuskohal. Korrakaitsjad vahetult ümbrusest õnnetuse põhjustanud sõidukit leidnud, ent tänu valvsate inimeste vihjetele õnnestus politseil mõne aja möödudes välja selgitada ratturile otsa sõitnud sõiduauto ja selle juht. 35-aastane mees peeti Viljandimaal kinni ning ta toimetati üksikasjade selgitamiseks jaoskonda.

Lõuna prefektuuri operatiivjuhi Baldur Pildeni sõnul on õnnetuse põhjustanud autojuhi käitumine lubamatu.

"Igal raskesse õnnetusse sattunul lasub range kohutus avariist hädaabinumbril teada anda ning kannatanule seejuures operatiivtöötajate saabumiseni abi osutada. Raskelt viga saanud inimese abitusse seisundisse jätmine ning õnnetuspaigalt põgenemine on ebainimlik," tõdes operatiivjuht.

Traagilise õnnetuse üksikasjad selguvad kriminaaluurimises.