Inauguratsioonile on kutsutud 5000 külalist, kuid palju välismaiseid nimesid nende hulgast ei leia. Tõenäoliselt saabub kohale Putini pikaaegne sõber, Itaalia ekspeaminister Silvio Berlusconi, ka on räägitud Saksamaa endise liidukantsleri Gerhard Schröderi tulekust.

Rahvusvahelise kaitseuuringute keskuse teadur Kalev Stoicescu ütles Delfi TV saates, et külaliste nimekiri teda ei üllata. „Seal on tavapärased kahtlualused, kes Putini ümber tiirutavad," lausus Stoicescu.

Vene Delfi juht Dmitri Kukuškini sõnul on esmaspäevane tseremoonia suunatud pigem siseringile. „Kohal on eliit, õigeusu kiriku patriarh, ametnikud, lähiringkonna sõbrad ja alluvad," rääkis ta. Kukuškin lisas, et enne tähtsat sündmust anti poolametlikult välja käsk kõigi ametnike ja ministrite meediaaktiivsust piirata. „Kõik peaksid olema vait, sest ametisseastumine on kesksel kohal."

Stoicescu sõnul kaaluti sel korral korraldada tseremoonia avalikus ruumis, et moskvalased selles osa saaksid. Kui Boriss Jeltsinil 1996. aastal sama plaan oli, jäeti piduüritus toona raskete majandusolude tõttu lõpuks siiski ära. „Kui nüüd ka loobuti, tekib küsimus, miks: kas on majanduslik seisukord taas nii vilets või ei taheta hoopiski tänavale minna?"

Nii Stoicescu kui ka Kukuškin on veendunud, et võimult Putin lähiajal siiski ei kao. Stoicescu sõnul lahkub Putin Kremlist ainult jalad ees. „Nii kaua, kui ta on füüsiliselt võimeline olema Venemaa president, nii kaua ta seda ka on," sõnas Stoicescu. „Ma arvan, et selles positsioonis on tal viimane ametiaeg, ta jääb kuueks aastaks presidendiks, aga siis näeb, mis edasi saab," ütles Kukuškin.

Vaata videost veel, mis saab ekspertide hinnangul senisest Vene peaministrist Dmitri Medvedevist, kas valitsusse on uusi nägusid oodata ning kuidas kulgevad edasi Moskva suhted läänega.