Kohtu otsus oli üksmeelne. Leiti, et Madseni tegu oli ettekavatsetud ja küüniline.

Madsen kavatseb otsuse edasi kaevata.

Wall läks eelmise aasta 10. augustil koos Madseniga viimase ehitatud allveelaeva Nautilus pardale. Wall tahtis kirjutada artikli omapärasest leiutajast, keda tunti Taanis "Raketi-Madsenina".

Walli nähti viimast korda allveelaeva pardal kella poole kaheksa ajal õhtul.

Wall merereisilt enam tagasi ei tulnud ja öösel teatas tema kallim kadumisest politseile.

Madsen leiti järgmisel hommikul pärast tunde kestnud otsinguid allveelaevalt üksi. Allveelaev uppus enne, kui päästjad kohale jõudsid. Madsen ise päästeti.

Politsei vahistas Madseni samal päeval Walli surma põhjustamises kahtlustatuna. Juurdluse käigus hakati teda kahtlustama mõrvas.

Walli jäsemeteta ja peata keha leiti merest poolteist nädalat hiljem. Oktoobris leiti merest kilekotis ka Walli pea, jalad ja riided. Viimased kehaosad leiti alles novembris.

Allveelaevast leiti uurimise käigus Walli verd.

Prokurör nõudis Madsenile eluaegset vanglakaristust muu hulgas mõrva, seksuaalkuriteo ja hauarahu rikkumise eest.

Süüdistaja sõnul sidus Madsen Walli allveelaevas kinni ning vägistas ja mõrvas ta. Süüdistaja sõnul suri Wall tõenäoliselt kas kägistamise või kõri läbilõikamise tagajärjel. Seejärel tükeldas Madsen Walli surnukeha.

Süüdistuse järgi on Madsen intelligentne mees, kellel on psühhopaadi kalduvusi. Märtsis näidati kohtus Madseni internetis alla laetud videoid, milles naistel lõigatakse päid otsast ja neid puuakse.

Madsen ise väitis märtsis, et Wall suri allveelaevas gaasimürgitusse. Ise olevat ta olnud sel hetkel allveelaevast väljas ja ta polevat luuki lahti saanud, et Walli päästa.

Malmös sündinud ja Trelleborgis kasvanud Wall oli surres 30-aastane. Ta on teinud tööd Guardiani, New York Timesi, Al Jazeera ja BBC heaks.

Kim Wall