Süüdistuse järgi ulatusid niinimetatud lahjade narkootikumide kogused kahest kilogrammist marihuaanast kuni enam kui 200 kilogrammi hašišini. Mõned süüdistatavatest korraldasid väidetavalt lisaks sellele 400 kilogrammi kokaiini toimetamise Ecuadorist Hollandisse. 950 kilogrammi kokaiini kavandatud ja juba ettevalmistatud sissevedu Colombiast süüdistuse järgi seni teadmata põhjustel nurjus.

Suure narkootikumide salakaubaveo sõlmpunktiks võisid süüdistuse järgi olla Saksamaal Wilhelmshavenis baseerunud süüalused. Neil olid väidetavalt ärikontaktid Hollandis asunud süüdistatavatega. Hollandlased olid omakorda väidetavalt seotud arvukate vahendajatega Hispaanias, kes pole veel kindlaks tehtud. Prokuratuuri teatel tuli ette ka kuritegusid süüdistatavate vahel, sealhulgas rööve ja väljapressimisi.

Uurijate väitel kasutati narkootikumide Saksamaale toimetamiseks ka posti. Sihtaadressiks oli tühjana seisnud korter. Naabrid märkasid aga smugeldajate sagimist korteri ümber ja teatasid sellest politseile.