Noortekampa nähti Akadeemia tee ja Järveotsa tee ristmiku juures. Nad tundusid olevat alkoholijoobes, lärmasid ning ühel neist oli käes Kalašnikovi automaati meenutav ese.

Lääne-Harju jaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Erkko Piirimägi ütles Delfile, et teatele reageerinud politseinikel õnnestus ära jooksnud noorte hulgast kinni pidada 22-aastane alkoholijoobes mees, kellel oli AK-47 välimusega plastikkuule laskev mängupüss. Antud juhtumi uurimiseks alustati väärteomenetlus avaliku korra rikkumist käsitleva paragrahvi alusel, mille eest on karistuseks rahatrahv kuni 100 trahviühikut või arest.

"Alkohol ja relvad ei käi kokku mitte ühelgi tingimusel. Samuti on kurb, et selles seltskonnas oli ka alaealisi, kellele selline käitumine kindlasti head eeskuju ei loo. Relvade ja relvataoliste esemetega tuleb alati vastutustundlikult ning hoolsalt ringi käia, sest teised inimesed ei tea, millega võib tegu olla ning reaktsioonid võivad olla ettearvamatud. Õnneks ei saanud antud vahejuhtumis keegi viga," märkis Erkko Piirimägi.

Kahjuks on näited sellest, kus taolistest keeldudest ei hoolita, mitmeid. Alles eile kirjutas Delfi, et pärastlõunal märkasid Tallinnas Puhangu tänaval asuva lasteaia töötajad, et vastasmaja aknal on mehed, kel on käes relvataolised esemed, millega tõenäoliselt tulistatakse. Vahejuhtumis keegi viga ei saanud ning relvataolised esemed osutusid õhkrelvadeks. Politseinikud pidasid kinni kortermajast väljunud kaks 34-aastast meest. Kontrollimisel selgus, et mehed olid alkoholijoobes