LinkedIni profiili järgi on Minassian Toronto põhjaosas North Yorki linnaosas asuva Seneca kolledži tudeng. Rünnak leidis aset samas piirkonnas, vahendab CBC News.

Kanada avaliku ohutuse minister Ralph Goodale ütles, et kuigi sündmused olid kohutavad, ei näi need kujutavat endast suuremat ohtu rahvuslikule julgeolekule.

Toronto politseiülem Mark Saunders keeldus kohaliku aja järgi õhtul toimunud pressikonverentsil spekuleerimast motiivi üle, öeldes, et seda alles uuritakse. Saunders ütles siiski, et kaubiku juhi tegevus näis kindlasti tahtlik.

Õhtul hakati ka spekuleerima Facebooki postituse üle, mida seostatakse sama nime ja fotoga, mis on Minassiani LinkedIni profiilil. Postituses viidatakse „Ülimale Džentelmenile Elliot Rodgerile”. Rodger oli 22-aastane California mees, kes tappis Isla Vistas kuus inimest ja vigastas veel tosinat.

Enne 2014. aasta rünnakut raevutses Rodger mitmete naiste peale, kes tema lähenemiskatsed tagasi lükkasid, muutes temasugused mehed „incel’ideks”, mis Ameerika slängis tähendab „sunnitud tsölibaadis elavat meest”.

Minassianist rääkis CBC Newsile tema kunagine keskkoolikaaslane Ari Bluff Thornhillist Toronto lähedalt. Kümnendas klassis käisid nad koos arvutitunnis ja lõpetasid 2011. aastal.

„Ma ei ole kindel, kas tal oli üldse väga, väga lähedasi sõpru, vähemalt avalikult,” ütles Bluff. „Ma ei näinud teda kunagi üldiselt sõprade grupis. Aga alati, kui me teda koridorides nägime, rääkisime me temaga või ütlesime tere või midagi.”

Bluffi sõnul oli Minassian enamasti kuskil taustal, mitte sotsiaalse grupi keskmes.

„Ma mäletan, et nägin teda ilmselt lihtsalt kõndimas mööda koridore, tavaliselt üksi, või kohvikus üksi,” rääkis Bluff. „Minu mälu ei ole täiuslik, aga kindlasti ei oleks see minu arvates valesti öeldud, kui öelda, et ta ei olnud kuigi seltskondlik.”