Vastavalt kokkuleppele pukseeritakse Akademik Lomonossov ilma tuumakütuseta Peterburi ettevõtte Baltiiski Zavod – Sudostrojenije territooriumilt ettevõtte Atomflot kai äärde Murmanski sadamas, kuhu alus peaks jõudma 20. mail. Pukseerimiskaravani arvestuslik keskmine kiirus sel teekonnal soodsate hüdrometeoroloogiliste tingimuste korral ja objektiivsete takistavate asjaolude puudumisel on 4,5 sõlme.

Murmanskis võtab Akademik Lomonossov pardale tuumakütuse.

Pukseerimise teine etapp algab 30. juunil ja kestab 2019. aasta 1. augustini. Akademik Lomonossov viiakse siis juba koos meeskonnaga Murmanskist Tšuktšimaale Pevekki. Selle teekonna arvestuslik keskmine kiirus on 3,5 sõlme.

Kokkulepe näeb ette, et Akademik Lomonossovi kaitsmiseks võimaliku ilma loata pardale tungimise vastu merelt pukseerimise ajal võidakse kasutada Venemaa sõjalaevastiku abi.

Ujuvtuumajaam on varustatud reaktoriga KLT-40S, mis on võimeline tootma kuni 70 megavatti elektrienergiat ja kuni 50 gigakalorit soojusenergiat nominaalsel töörežiimil, mida on piisavalt elutegevuse toetamiseks enam kui 200 000 elanikuga linnas. Jaam on mõeldud kasutamiseks Kaug-Põhjas ja Kaug-Idas.