„19 000 objektil, mis moodustavad 50 protsenti kontrollitutest, ilmnes üle 140 000 tuleohutusnõuete rikkumise,” teatas Vene Föderatsiooni tuleohutusjärelevalve riiklik peainspektor Rinat Jenikejev TASS-i vahendusel.

Jenikejevi sõnul leidsid inspektorid rikkumisi tuletõrjesignalisatsiooni töös enam kui 7000 hoones, 10 500 objektil tekkis neil pretensioone evakuatsiooniteede ja -väljapääsude seisundi kohta.

Eriolukordade ministeerium on saatnud kohtutesse materjalid 111 kontrollitud objekti töö peatamise kohta. 40 kaubanduskeskuse, laste mänguala ja kinosaali kohta on sellised otsused juba vastu võetud.

Kokku kontrollivad eriolukordade ministeeriumi töötajad 84 000 objekti, sealhulgas 10 500 kaubandus- ja meelelahutuskeskust.

Eriolukordade minister Vladimir Putškov ütles, et paljud kaubanduskeskused otsustasid massiliste kontrollide ajaks uksed sulgeda.

„Regioonides ilmnes suur hulk kaubandus- ja meelelahutuskomplekse ning teisi massilise külastatavusega objekte, mis kontrollidest kuuldes lihtsalt suleti. Ma palun koostada mustad nimekirjad ja pikendada plaaniliste toimingute läbiviimise tähtaegu just nende objektide jaoks,” ütles Putškov.

Tulekahju Kemerovo kaubanduskeskuses Zimnjaja Višnja toimus 25. märtsil. Hukkus 64 inimest, sealhulgas 41 last.