„Te kirjutate, et president Trump on ebaeetiline ega seo ennast tõega,” ütles saatejuht George Stephanopoulos. „Kas Donald Trump on presidendiks sobimatu?”

„Jah,” vastas Comey. „Aga mitte sel viisil, nagu ma tihti kuulen inimesi sellest rääkivat. Ma ei usu neid asju, et ta on vaimselt ebapädev või dementsuse varases staadiumis. Ta mõjub mulle keskmiselt intelligentema inimesena, kes jälgib vestlusi ja teab, mis toimub. Ma ei arva, et ta on meditsiiniliselt sobimatu president olema. Ma arvan, et ta on moraalselt sobimatu president olema.”

Comey viitas oma hinnangu põhjustena reageeringule valgete rahvuslaste rahutustele Charlottesville’is, naiste kohtlemisele ja Trumpi kalduvusele teha eksitavaid ja liialdatud avaldusi.

"Inimene kes näeb Charlottesville'is moraalset samaväärsust ja kohtleb naisi lihatükkidena, kes valetab pidevalt suurte ja väikeste asjade kohta ning kinnitab, et Ameerika rahvas usub seda, see inimene ei ole sobiv olema Ühendriikide president moraalsetel põhjustel," lausus Comey.

„On midagi tähtsamat kui see, et see peaks meid kõiki ühendama, ja see on see, et meie president peab kehastama selle riigiks tuumaks olevate väärtuste austamist ja järgimist,” ütles Comey. „Kõige tähtsam neist on tõde. See president ei ole võimeline seda tegema. Ta on presidendiks moraalselt sobimatu.”

Comey hoidus vastamast küsimusele, kas ta usub, et Trump tuleks tagandada, nimetades seda „seaduse, faktide ja poliitika küsimuseks”.

Valge Maja väitis algul, et Comey vallandati selle tõttu, kuidas ta tegutses seoses Hillary Clintoni e-kirjade skandaali uurimisega. Hiljem ütles Trump aga NBC-le, et üks tegur tema otsuses oli „see Venemaa asi”. Enne Comey raamatu ilmumist on Trump, tema liitlased ja vabariiklaste rahvuskomitee alustanud agressiivset kampaaniat FBI endise direktori diskrediteerimiseks.