Delfile kirjutas mees, kelle tavapärane poeskäik ootamatult värvikaks kujunes. Mees kirjeldas, et suundus lõuna paiku Pärnu mnt 390 asuvasse Maximasse. Poest välja tulles lähenes talle aga üks inimene, kes juhtis tähelepanu, et mehe autole on Maxima parklas otsa sõidetud.

„Vaatasin, et keegi on autoga vastu läinud ja poritiiva ära kraapinud. Kõrval seisis auto, millel olid avariijäljed näha. Autot juhtis üks vene keelt rääkiv vanem mees. Küsisin rahulikult, et miks ta nii tegi, kuid ta hakkas mind kohe sõimama ja väitis, et tema ei teinud midagi. Pabereid vormistama polnud ta nõus,” kirjeldas Delfi lugeja.

„Ütlesin, et siis pean kutsuma politsei. Tema karjus mulle, et ma Sulle veel näitan! Tegi autoukse lahti ja võttis püstoli välja. Karjus, et tema on lennuväe eru alampolkovnik ja sõimas ikka
edasi. Tõmbas püstoli vinna ja lasi esimese lasu kahe meetri pealt minu suunas, siis teise lasu selle mehe suunas, kes mulle ütlema tuli, ja siis veel kaks lasku õhku,” rääkis mees.

Pärast tulistamist väljus Maximast tulistanud mehe naine ja tulistaja hakkas ära sõitma. „Seisin auto ees, ta sõitis mulle kaks korda niimoodi otsa, et pidin sammu tagasi astuma. Siis õnneks jõudis kohale politsei,” rääkis mees.

Kohale tuli kolm politseiautot. Politseinikud otsisid tulistanud mehe auto läbi, kuid tulistaja andis kähku relva oma naisele, kes läks sellega poodi. „Politsei läks poodi naist otsima ja leidiski tema kotist püstoli,” kirjeldas Delfi lugeja.

Mees märkis, et veetis uurija juures mitmeid tunde ja sai teda, et tegu oli õhupüstoliga, mis laseb tinast kuulidega. „Kui silma oleks läinud, oleksin sellest ilma olnud,” nentis ta.

Lääne-Harju politsei ennetus- ja menetlustalituse juht Erkko Piirimägi nentis, et politsei reageeris tulistamise teatele kiiresti ja neil õnnestus sündmuskohal kinni pidada 79-aastane mees. Samuti said politseinikud kätte ähvardamisel kasutatud relvataolise eseme. Selleks oli õhupüstol. Praeguseks on teada, et sellest sooritati vähemalt üks lask. Keegi vahejuhtumis viga ei saanud.

Politseinik märkis, et teda teeb murelikuks asjaolu, et relvataoline ese võeti kasutusele tühise plekimõlkimise pärast „Eesti ei ole riik, kus inimesed peaksid poodi minnes relva või mõne muu relvana kasutatava eseme enesekaitseks kaasa võtma. Ei saa pidada normaalseks vägivallaga lahkarvamuste lahendamist. Olgu selleks siis plekimõlkimine parklas, suuna mittenäitamine reavahetusel või mõni muu sarnane situatsioon. Kõik inimesed kujundavad oma käitumisega üldise turvatunde ning sellesse on meil kõigil võimalus ja kohustus panustada.

Juhtumi uurimiseks alustati kriminaalmenetlus avaliku korra raske rikkumise paragrahvi alusel. Menetlust juhib Põhja Ringkonnaprokuratuur.