Hagi läbivaatamine võttis aega umbes 20 minutit ja veel umbes 40 minutit veetsid kohtunikud nõupidamistoas. Kohtuprotsessilt puudusid kostja advokaadid, oma seisukoha esitasid vaid Roskomnadzori ja Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) esindajad, vahendab Vesti.

Nad teatasid, et Telegram ei esitanud FSB-le nõutud andmeid (šifreerimisvõtmeid mõnede kasutajate sõnumitele ligipääsemiseks) ega ka mingeid põhjendusi nõudmise täitmata jätmise kohta, mistõttu tuleb Telegram blokeerida.

„Telegramile laienevad kõik informatsiooniseaduse sätted, sealhulgas kohustus esitada võimudele nõudmisel dešifreerimisvõtmed. Kirjavahetus Telegrami administratsiooniga kinnitab, et nad ei kavatse seda teha. Telegram eiras kõiki nõudmisi,” teatas Roskomnadzori esindaja Maria Smeljanskaja.

Smeljanskaja rõhutas, et Telegrami kaudu levitatav informatsioon võib rikkuda seadust, seda võidakse kasutada terroristlike või ekstremistlike organisatsioonide poolt, see võib kujutada endast ohtu Venemaa julgeolekule, kodanike elule ja tervisele ning Telegrami kasutajatele enestele.

FSB esindaja Julia Kostina märkis, et Telegrami varem administratiivvastutusele võtnud kohus tegi kindlaks Telegrami süü ja kinnitas, et Telegram ei täida seaduse nõudeid.