„Meie meeskonnad on selle kallal töötanud kogu nädala ja me peame langetama otsused õigel ajal, kui me otsustame, et see on kõige kasulikum ja efektiivsem,” ütles Macron telekanalile TF1, kui temalt küsiti, kas punane joon on ületatud, vahendab Reuters.

Macron teatas, et Pariis on kindlaks teinud, et 7. aprillil Douma linnas kasutas keemiarelva, sealhulgas kloori, Süüria presidendi Bashar al-Assadi valitsus. Macron ei avaldanud mingeid üksikasju tõendite kohta ega seda, kuidas need on saadud.

Oodatakse, et Prantsusmaa ühineb USA ja Suurbritanniaga õhurünnakuteks või muus vormis rünnakuteks vastuseks keemiarelva kasutamisele Süürias. Pole aga selge, millal see võiks juhtuda ja kas see üldse juhtub.

Macroni sõnul tahab Prantsusmaa võtta Süüria režiimilt keemiarelvade alased võimekused. Küsimusele, kas need oleksid Prantsusmaa rünnaku sihtmärgid, vastas Macron: „Kui me seda otsustame ja kui me oleme kogu informatsiooni kontrollinud.”

Macron ütles, et prioriteet on vältida eskaleerumist kogu regioonis.

„Prantsusmaa ei luba mingit eskalatsiooni, mis võiks kahjustada stabiilsust regioonis tervikuna, aga me ei saa lasta režiimidel, mis arvavad, et võivad teha kõike, mida tahavad, sealhulgas kõige hullemaid asju, mis rikuvad rahvusvahelist õigust, tegutseda,” ütles Macron.