„Venemaa lubab tulistada alla igasugused ja kõik Süüriasse lastud raketid. Pane ennast valmis, Venemaa, sest nad tulevad, kenad ja uued ja „nutikad”! Te ei peaks olema partnerid Gaasiga Tapva Loomaga, kes tapab oma rahvast ja naudib seda!” kirjutas Trump Twitteris.

„Meie suhted Venemaaga on praegu halvemad, kui on kunagi olnud ja see hõlmab ka külma sõda. Selleks ei ole põhjust. Venemaa vajab meie abi oma majanduse juures, mida oleks väga kerge teha, ja me vajame kõigi riikide koostööd. Peatage võidurelvastumine?” lisas Trump veidi hiljem.

Süüria välisministeeriumi poolt öeldi vastuseks, et neid ei üllata Trumpi hooletud reaktsioonid toimuvale. Venemaa välisministeeriumi kõneisik Maria Zahharova aga kirjutas sotsiaalmeedias, et raketid peaks lendama ikka terroristide suunas, mitte aga ei peaks ründama valitsust, mis on aastaid võideldud terrorismi vastu.

Venemaa suursaadik Liibanonis Aleksandr Zassõpkin hoiatas varem, et kõik Süüriasse lastud USA raketid tulistatakse alla ja võetakse sihikule nende väljalaskmiskohad.

"Kui on rünnak ameeriklaste poolt, viitame me president Putini ja kindralstaabi ülema avaldustele, et raketid tulistatakse alla ja isegi allikad, kust need raketid välja lasti," ütles Zassõpkin rühmituse Hizbollah telekanalile Al-Manar.