Ettevõte teatas eile blogipostituses, et neil kontodel on kahtlased jooned, mis viitavad sellele, et need pärinevad Venemaa Internetiuuringute Agentuurist, vahendab ABC News.

Internetiuuringute Agentuur on kurikuulus Peterburi trollivabrik.

Enamik keelu alla pandud kontodest ei ole siiski Redditis suurt edu saavutanud.

Igal Redditi kasutajal on karmaskoor, mis liigub üles ja alla sõltuvalt sellest, kui populaarsed selle kasutaja postitused on. 70 protsendil keelu alla sattunud kontodest oli karmaskoor null, mis tähendab seda, et nende postitusi eriti vaadatud ja hinnatud ei ole.

944 kontot ei saa ise postitada ega muul viisil suhelda, kuid need jäid nähtavaks, et võimaldada uurijatel neid hinnata.

Kõige aktiivsem konto, mille karmaskoor oli 99 493, jagas mitmesugust Hillary Clintoni vastast sisu, sealhulgas kutsus üles Clintonit vangi panema ning avaldas pildi, millel kuldses raudrüüs rüütlina kujutatud Donald Trump Clintoni pead oma mõõga otsa ajab.

Paljud aktiivsed kontod avaldasid rassistlikke postitusi ja relvaomamist pooldavaid sõnumeid, kuid oli ka selliseid, mis postitasid peamiselt materjale teemal „mustad elud loevad”.

Reddit teatas eelmisel kuul, et ei ole leidnud oma veebilehel Vene propagandareklaame, kuid on keelanud esialgu kõik Venemaalt pärit reklaamid ettevaatusabinõuna.

Reddit teatas ka, et on näinud, kuidas paljud tavakasutajad jagavad Vene propagandat enese teadmata.

„Suurim risk, millega me ameeriklastena silmitsi seisame, on meie oma võime eristada tegelikkust mõttetusest ja see on koorem, mida me kõik jagame,” teatas Reddit.