„See on poliitik, kes peab silmas ainult oma kodanike huve,” kinnitas Kaljulaid enne Macroniga kohtumist Le Parisienile. „On poliitikuid, kes ärkavad hommikul õnnelikult ja ütlevad endamisi: ma olen peaminister või president. Aga tema mitte. Nagu Édouard Philippe (Prantsusmaa peaminister – toim) on ta rikkumatu inimene, kes mõtleb tõesti Prantsusmaa, aga ka Euroopa Liidu kodanike heaolule.”

Kaljulaid rääkis ka, millega saaks Eesti Prantsusmaale kasulik olla ja mida Prantsusmaa Eesti heaks teeb.

„Meie digitaalse ühiskonna eeskuju võib aidata Prantsusmaal oma administratsiooni muuta,” kinnitas Kaljulaid. „Ja teie aitate meid tohutult meie julgeolekupüüdlustes. Eestis on Prantsusmaa ja Ühendkuningriigi sõdureid ja me oleme teile selle eest tänulikud.”

Koos Macroni ning Läti ja Leedu riigipeadega avas Kaljulaid Orsay muuseumis Pariisis näituse „Âmes sauvages. Le symbolisme dans les pays baltes” („Metsikud hinged. Sümbolism Baltimaades”.

„20. aastatel läks palju eestlasi Pariisi õppima või tööle. See on näitus, mis näitab meie kuulumist Euroopasse. 50 aasta jooksul ei ole me saanud selliseid näitusi korraldada, sest oleme olnud Nõukogude Liidu poolt okupeeritud. Aga see ei ole meid muutnud, me oleme kogu selle aja eurooplasteks jäänud.”

Täna osaleb Kaljulaid Lyonis majandusfoorumil.