Gaza sektoris ei ole ühtegi süütut inimest,“ vahendas uudisteagentuur AFP Liebermani sõnu. „Kõik, kel on Hamasiga seos, kes saavad Hamasilt palka, ja aktivistid, kes püüavad meid välja kutsuda ja piiri rikkuda, on osa Hamasi sõjalisest tiivast.“

Alles mõne päeva eest hoiatas Lieberman, et et igaüks, kes tuleb Gazas piiritara lähedale, seab oma elu ohtu.

Iisraeli piiril Gazaga toimuvad juba mitmendat nädalat kokkupõrked politsei ja meeleavaldajate vahel, olles nõudnud juba 30 palestiinlase elu, kelle seas olla ka kohalik ajakirjanik Yasser Murtaja.

Aktsiooni korraldajad nõuavad, et põgenikel lubataks naasta oma esiisade maadele, mis on nüüd Iisraeli territoorium. Juudiriik väidab aga, et Gazas võimul olev Hamas korraldab meeleavaldusi rünnakute korraldamiseks. Iisrael on hoiatanud, et sõduritele antud käsud tule avamise kohta.

Hamas ja teised organisatsioonid, mis korraldavad kuuenädalast protestikampaaniat nimega Suur Marss Tagasi, on teatanud, et nõuavad rahumeelselt palestiina põgenikele õigust naasta maadele, kust nad põgenesid või sunniti lahkuma 1948. aastal, kui Iisraeli riik loodi.

Iisraeli valitsus tõrjub selliseid nõudmisi ja on teatanud, et terroristid kasutavad meeleavalduste kattevarju ebaseaduslikeks katseteks Iisraeli territoorimile tungida. Iisraeli kaitseminister Avigdor Lieberman hoiatas, et igaüks, kes tuleb Gazas piiritara lähedale, seab oma elu ohtu.