Teadaolevalt sai tulekahju alguse laupäeva õhtul kohaliku aja järgi kell 18:00 (meie aja järgi ööl vastu tänast kell 1) kõrghoone 50. korrusel asuvast korterist, mis päästeameti teatel oli nende sündmuskohale jõudes juba „üleni leekides“, vahendab uudistekanal BBC.

Ametnike sõnul sai neli tuletõrjujat põletushaavu, kuid neil läks paremini kui ühel mehel, kes toimetati kõrghoonest haiglasse raskete vigastustega, millesse ta mõni aeg hiljem suri.

45 minutit pärast põlengu puhkemist säutsus riigipea oma Twitteri kontol, et tulekahju suudeti kustutada. Ta märkis, et punane kukk „hästi ehitatud hoones“ suudeti võtta „äärmise kontrolli alla“.


Õige pea andis aga New Yorgi päästeameti eestkõneleja Daniel Nigro teada, et olukord ise ei ole siiski kontrolli all, sest kõrghoone on veel suitsu täis. „Tulekahjuga oli väga raske võidelda, sest nagu te võite ette kujutada, on see korter üsna suur ja asub 50. korruse kõrgusel maapinnast,“ selgitas ta.

AP teatel ei olnud hoonel sprinklersüsteemi, sest vanematelt kõrghoonetelt, nagu Trump Tower seadus selle olemasolu ei nõua, kui maja just suuremahuliselt ei renoveerita.

Tänavad Manhattanil asuva hoone ümber suleti kuni põlengu kontrolli alla saamiseni, mille kallal nägi vaeva umbes 200 tuletõrjujat, säutsus päästeamet pärast olukorra lõppemist.

Manhattanil asuv Trump Tower on ka president Trumpi kodu, kuid pärast ametisse astumisest, külastab ta seda harva. Tema abikaasa Melania otsustas algselt jääda poja Barroniga sinna elama, kuid kolis hiljem siiski ka Valgesse Majja.

Tulekahju tekkepõhjus on väljaselgitamisel.