Sõprade kinnitusel oli mees varahommikul raskes joobes, mistõttu ei võetud teda järvejääle kaasa, vaid jäeti kaldasse pead puhkama. Õhtuhämaras järvelt naastes avastasid mehed, et sõber ei jäänudki kaldasse, vaid oli mõni aeg hiljem nende järel samuti järvele kõmpinud. Mehed teatasid juhtunust piirivalvuritele, et paluda abi mehe otsingutel.

"Laaksaare sadama kaamerast oli näha, et purjus 59-aastane mees väljus varahommikul üksinda järvele. Tagasi ei olnud ta jõudnud ning sõprade ponnistused teda järvelt leida ei andnud ka kahjuks tulemust. Nii saatsime välja piirivalve häiretoimkonna hõljukil, kes asus kirjeldusele vastavat meest otsima. Samuti kontrollisime kaldapealseid ja sadamaid ning küsitlesime järvel olnud kalamehi lisainfo saamiseks," kirjeldas juhtivpiirivalvur Olav Ojasaar.

"Üks seltskond oligi mandri ja Piirissaare vahel järvejääl näinud kirjeldusele vastavat meest. Vaatluskaameratest saime kontrollida, et ses piirkonnas oli inimene ning saatsime hõljukimeeskonna teda kontrollima," rääkis Ojasaar.

Ilmnes, et antud mees oligi kalastaja, keda taga otsiti. Purjus mees oli varahommikust õhtuni järvel olnud, kuid õnneks oli ta terviseseisund hea ja meditsiinilist abi ei vajanud.

"Järvel on praegusel kevadisel ajal mitmeid ohtlikke kohti, pragusid ja lahvandusi, kus ohutuks liikumiseks on tarvis inimese kogu tähelepanu. Joobnuna ei hinda inimene ümbruskonda ja ohtu reaalselt ega pane tähele hoiatussilte ja tähiseid, mis me järvele oleme paigaldanud. Purjuspäi järvejääle minek on väga eluohtlik," rõhutas juhtivpiirivalvur.