Politsei tuvastas kohapeal, et sõiduautot Ford Mondeo juhtinud 46-aastane mees on alkoholijoobes. Autost ligi 360 meetrit suunaga Kuivastu poole leiti kraavist lamamas 28-aastane naisterahvas, kes toimetati Kuressaare haiglasse, kus ta hiljem suri.

Kuressaare politseijaoskonna piirkonnavanem Meelis Juhandi ütles, et politseijaoskonda toimetatud ja kahtlustatavana kinnipeetud mehe sõnul oli temaga koos autos viibinud ka naisterahvas. "Mehe sõnade kohaselt istus tema kõrval autos naisterahvas, kuid ta ei osanud selgitada, millal ja mis põhjusel naine autost lahkuda võis. Kõik juhtunu täpsemad asjaolud peab välja selgitama alustatud kriminaalmenetlus," rääkis Juhandi. "Minu siiras kaastunne hukkunud naisterahva lähedastele," jätkas ta.

"Mees oli istunud rooli alkoholijoobes ja see lõppes kahjuks väga traagiliselt. Jätkuvalt tuleb tõdeda, et tihti ei anta endale aru, millised võivad olla tagajärjed joobes peaga autorooli istumisel. Selge on ka see, et kunagi ei tohiks istuda autosse, kui on kahtlus, et selle juht võib olla joobes," lisas Juhandi.

Alustatud kriminaalmenetlus peab välja selgitama muuhulgas selle, kas tegu võis olla otsasõiduga.