Antud regulatsiooni kohaselt tuleb kõikidel sõduritel teenida oma bioloogilise soo põhiselt, kuigi kaitseministril, sisejulgeolekuministril ja USA rannavalvel on vabadus erandjuhtudel otsustada teisiti, vahendab uudisteagentuur Reuters.

USA kaitseminister Jim Mattis leidvat, et diagnoosi saanud ja ravi vajada võivate sõdurite relvajõududesse lubamine kujutab armee võimekusele arvestatavat riski.

Transsoolised said õiguse USA sõjaväes töötada mullu suvel president Barack Obama otsusega. 2017. aasta augustis allkirjastas president Trump aga vastuolulise memorandumi, mis andis armeele korralduse transsoolisi mehi ja naisi väeteenistusse enam mitte lubada.

Otsus rahuldas paremäärmuslikku ja konservatiivsemat osa Trumpi baasvalijaskonnast, kuid tekitas peavalu tuhandetele transsoolistele sõduritele, kellest arvestatav hulk julges „kapist välja tulla“ alles pärast mullust seadusemuudatust, millega neid tunnustati armee võrdväärsete liikmetena.

Administratsioon pidi aga alustama uute regulatsioonide väljatöötamist, kui mitu föderaalkohtunikku lükkasid selle tagasi, märkides, et see läheb põhiseadusega vastuollu.