Šerifiabi Jared Rigby sõnul surma põhjust veel teada ei ole. Küll öeldakse, et midagi kriminaalselt kahtlast surma puhul pole, välistatakse ka enesetapp, vahendab väljaanne Wasatch Wave.

Rigby sõnul on räägitud Anica isaga Eestis ning perekonnaga tehakse koostööd kõige vajaliku korraldamiseks. Ka Eesti välisministeerium on juhtunust teadlik.

Anica on oma internetilehel kirjutanud, et USAs õppimine oli tema suur unistus. "Ameerikasse soovin minna seetõttu, et oleksin tulevikus haritud ja laia silmaringiga inimene, kellel oleks võimalus Eestis edukaks saada," kirjutas neiu, kui reisi jaoks rahalist toetust kogus.

Ta märkis, et ta hobideks on näiteks tantsimine, ujumine, kergejõustik ning vehklemine. "Loomult olen sõbralik, julge ja lahke inimene," lisas ta. Augustis oleks ta tähistanud 18. sünnipäeva.

ASSE Eesti MTÜ esindaja Oliver Kontram andis teada, et meie hulgast varalahkunud Anica Juur on Ameerika Ühendriikidesse lähetatud nende organisatsiooni kaudu.

"Oleme lähedases kontaktis kõigi osapooltega aga eelkõige Anica vanematega Eestis. Oleme nad lähetanud Ameerika Ühendriikidesse ning käesoleval hetkel on nad teel sihtriiki. Üheskoos pidasime oluliseks täpsustada Anica Juure Eestisse transportimise temaatikat, st kindlustuskaitse olemasolu ja ulatust ning teise Ameerika Ühendriikides algatatud korjanduse temaatikat ja eesmärki," teatas Kontram.

ASSE Eesti MTÜ vahetusõpilased, k.a Anica Juur, omavad Kontrami sõnul kindlustuskaitset kõiksugu ebameeldivate ja ootamatute riskide vastu. Kontrami andmetel katab kindlustusfirma lahkunu koju toomise transpordikulud ning korraldab asjaajamise. Antud juhul katab kindlustus ka vanema sinna saatmise ja sihtriigis olemise ning naasmisega seotud kulud. Kokkuvõttes - USA kindlustusefirma nõustab, korraldab lahkunu kojutuleku ning hüvitab sellega seoses tekkinud kulutused.

Käesoleval hetkel ajakirjanduses mainitud fond https://www.gofundme.com/in-memory-of-anica-juur ei ole Kontrami sõnul loodud Anica vanemate poolt või palvel.

"Me võtame veel täna selle Ameerika Ühendriikides loodud fondiga ühendust, et teada saada rohkem informatsiooni nende tegutsemisest ja kavatsustest. Kindlasti ei ole see fond loodud lahkunu surnukeha kojutoomiseks, sest sellega tegeleb kindlustusfirma. Lapsevanemate sõnul on hetkel avalikkust eksitatud selles osas ning nad ei vaja rahalist tuge oma lapse koju transportimiseks. Selle tagab kindlustusfirma," teatas Kontram.

"Peame ääretult oluliseks, niigi keerulises olukorras, avalikustada kontrollitud fakte. Samuti palume, et lähedastele tagataks privaatsus. Lapsevanemate sõnul ei vaja nad käesoleval hetkel sellist tähelepanu," teatas ASSE Eesti MTÜ esindaja.

ASSE Eesti MTÜ avaldab kaastunnet omastele ning aitab omalt poolt kaasa olukorra sujuvale lahendamisele.

Jaga
Kommentaarid