Fredriksson tappis end Austraalias, kus oli koos oma naise, ooperilaulja Anne Sofie von Otteriga kontsertturneel. Von Otter katkestas turnee ja naasis Rootsi, vahendab Helsingin Sanomat.

Fredriksson juhtis Stockholmi linnateatrit kokku 16 aastat alates 2002. aastast. Ta lahkus eelmise aasta lõpus, kui teatri 40 töötajat avaldasid süüdistused tema autoritaarse juhtimisviisi kohta.

Fredrikssoni süüdistati muu hulgas selles, et ta nõudis ühelt naitlejannalt abordi tegemist, et ta näidendis osa saaks. Muudes süüdistustes kordus ähvardamine vallandamisega, kui kaevatakse tingimuste või töökoormuse üle, ning seksuaalne ahistamine pandi kalevi alla.

Töötajad rääkisid, et Fredriksson tekitas teatrisse vaikimise kultuuri, mis ei võimaldanud kuritarvitamisi takistada.

Fredrikssoni tunti teatrimaailmas rootsi teatri uuendajana, kellel oli selge arusaam publiku maitsest. Tema juhtimisel loodi uut rootsi rahvateatrit ja arendati lasteteatrit, öeldakse Stockholmi linnateatri pressiteates.

Teatri praegune juht Sture Carlsson peab juhtunut murettekitavaks.

„16 aasta pikkuse arendamise ja juhtimise järel pidi Benny Fredriksson oma elutöö äkki piiritu meediakampaania järel maha jätma. See oli nii äärmiselt kurb kui ka ebaõiglane. Ta sai sellest haava, mida ei saanud ravida,” ütles Carlsson.