Sellest on juttu ajakirjanik Andrei Kondrašovi filmis „Putin”, mille panu sotsiaalvõrgustikku VKontakte üles Dmitri Kisseljov, vahendab Interfax.

Rääkides oma Moskvasse kolimisest pärast Peterburi tollase juhi Anatoli Sobtšaki kaotust kubernerivalimistel, jutustas Putin, et sel hetkel ei olnud tal muud valikut.

„Mis siis teha? Päriselt, töötada polnud kuskil. Ma ausalt öeldes isegi mõtlesin, mida teha, võib-olla taksojuhina teenida. Ma ei tee nalja, tõsiselt. No aga kuhu minna?” rääkis Putin.

„Seetõttu, kui Pavel Pavlovitš Borodin (tollane presidendi asjadevalitsuse juht – toim) tegi ettepaneku kolida Moskvasse asjadevalitsusse ja tegelda presidendi asjadevalitsuse juriidiliste küsimustega, ma loomulikult nõustusin ja kolisin,” ütles Putin.

„Ma olen põline leningradlane, peterburilane ja see on minu elukeskkond. Mul ei olnud soovi kuhugi kolida, aga nii juhtus,” lausus Putin.

Veel rääkis Putin filmis, et 1990. aastate Peterburis magas ta relvaga, vahendab Rossiiskaja Gazeta.

Sellest rääkis kõigepealt Putini sõber, tšellist Sergei Roldugin.

Putin kinnitas seda ja märkis, et „bandiitide Peterburist” on palju välja mõeldud, aga üldiselt „oli lahinguolukord”.

„Ma enda juures suvilas heitsin magama pumppüssiga, see on tõsi. Aga ajad olid sellised. Ettevaatlikku hoiab jumal,” lausus Putin.