Teatatakse, et grupp isikuid varastas vähemalt 45 miljonit rubla, mis oli eraldatud eelarvest. Alustati kriminaaljuurdlust ja mitmed isikud on kinni peetud, vahendab RIA Novosti.

Juurdlusega kursis olev allikas ütles RIA Novostile, et varastatud raha kulutati luksusauto Mercedes-Benz Maybach ostmiseks ning Porsche ja Lexuse liisimiseks ning ka kinnisvara soetamiseks.

Allika sõnul sõlmiti projekteerimisleping 2013. aasta detsembris föderaalse riikliku eelarveasutusega (FGBU) Ehituse, Rekonstrueerimise ja Restaureerimise Loodedirektsioon ja mitteavaliku aktsiaseltsiga (NAO) Teatralno-Dekoratsionnõje Masterskije. Lepingusumma oli 146 miljonit rubla (2,1 miljonit eurot), mis eraldati sihtprogrammi „Venemaa kultuur” (2012-2018) raames.

Juurdluse andmetel osa töödest ei tehtud ning 45,5 miljonit rubla (650 000 eurot) varastasid isikud, kes tegutsesid lepingut teostama kaasatud firmade Stroisojuz SV ja M-Projekt nimel.

Allikas rõhutas, et projekteerimise nurjumine viis ehitus- ja montaažitööde peatumiseni. Tellija pidi korraldama uue konkursi, mille tagajärjel pidi kultuuriministeerium ühe ja sama töö eest tegelikkuses kaks korda maksma.

Peterburi Akadeemiline Väike Draamateater – Euroopa Teater on asutatud 1944. aastal. Alates 2003. aastast on selle kunstiline juht Lev Dodin.