Maasikas pidanuks vanglakaristust, mis talle juba 2016. aastal määrati, kandma hakkama läinud aasta 11. detsembril. Paraku ta seda ei teinud, öeldes Eesti Ekspressile veendunult veel jaanuaris, et "see kohtuotsus tühistatakse."

Kui inimene õigeaegselt vanglasse ei ilmu, teeb vangla politseile taotluse sundtoomiseks, ja kui see ei aita, kuulutab kohus ta tagaotsitavaks. Kuna Maasikas vältis aadresse, mis temaga varasemalt seotud, ei olnud võimalik ka sundtoomist kohaldada. Seetõttu kuulutati ta 30. jaanuaril, päev enne Ekspressi artikli ilmumist, ka kohtu otsusel tagaotsitavaks.

Kelly Maasikas

Täna tabati Maasikas Tallinna kesklinnas üürikorteris, kus Maasikas oli viibinud. Politseile teadaolevalt oli ta kogu perioodi jooksul, mil ta vangistusest viilis, Eestis viibinud.

Rapla politseijaoskonna uurija Jaan Aas ütles Delfile, et alates tagaotsitavaks kuulutamisega tegeleti Maasika asukoha tuvastamisega. "Täna see ka õnnestus. Sai isik kinni peetud ja sai toimetatud ta siia [Tallinna vanglasse] karistust kandma," ütles Aas.