Poola valitsuse pressiesindaja Joanna Kopcińska teatas, et algatuse selleks tegi siseminister Joachim Brudziński, vahendab Poole Raadio.

„Grupi töö eesmärk on olemasoleva seadusandluse muudatuste väljatöötamine, mis lubaksid efektiivsemalt võidelda fašismi ja teiste totalitaarsete ideoloogiate ning vaenuõhutamise avaliku propagandaga seotud kuritegudega,” ütles Kopcińska.

Kopcińska teatas, et gruppi kuuluvad siseministeeriumi, justiitsministeeriumi, välisministeeriumi, kultuuriministeeriumi, politsei, piirivalve, sisejulgeolekuagentuuri ja riigiprokuratuuri esindajad. Kopcińska lisas, et inimõiguste kaitsega tegelevad valitsusvälised organisatsioonid võivad samuti selle organi töös osaleda.

25. jaanuaril esitas siseminister Brudziński seimile informatsiooni organisatsioonide kohta, mida süüdistatakse totalitarismi propagandas. See oli seotud telekanalis TVN näidatud filmiga, mis oli üles võetud varjatud kaameraga ja milles oli juttu organisatsioonist Uhkus ja Tänapäev (Duma i Nowoczesność). Filmis kõlasid natslikud hüüdlaused.