Mueller esitas reedel 13 Venemaa kodanikule ja kolmele Venemaa organisatsioonile süüdistuse ebaseaduslikus sotsiaalmeedia kasutamises, et külvata poliitilist ebakõla, samuti tegevuses, mis toetasid Donald Trumpi presidendikandidatuuri ja halvustasid tema oponenti Hillary Clintonit.

37-leheküljelises süüdistuses ütles Mueller, et 13 isikut on tegutsenud koos juba aastast 2014 eesmärgiga rikkuda seadusi, mis keelavad välismaalastel annetada raha, et mõjutada USA föderaalvalimisi, nagu presidendi- või kongressivalimised.

Süüdistuse kohaselt näitasid välismaalased end USA kodanikena, varastasid identiteete ja tegelesid erinevate pettustega, et mõjutada USA poliitilist protsessi, kaasa arvatud 2016. aasta presidendivalimiste kampaaniat.

Kuigi venelaste vahistamine on ebatõenäoline, on nad praegu kuulutatud USA valitsuse poolt tagaotsitavaks, mis muudab nende jaoks rahvusvahelise reisimise või äriajamise keeruliseks.

Kõigile isikutele esitati süüdistus vandenõus USA vastu, kolmele esitati lisaks ka süüdistus interneti- ja pangapettuses ning viiele rängas identiteedivarguses.