Odavlennufirma Saratov Airlines lennuk An–148, mille pardal oli vähemalt 71 inimest, kadus radarilt pärast pealinnast lahkumist teel Uuralite jalamil asuvasse tööstuslinna Orskisse.

Praegu arvatakse, et ilmaoludel ei saanud katastroofis süüd olla, kirjutab life.ru. Lennuki jäätumine selle allakukkumise ajal pole tõenäoline, ka tuul polnud kuigi tugev - viis meetrit sekundis. Ühe tragöödia põhjusena arvatakse praegu, et lennukil võis plahvatada üks mootoritest, kirjutab oren.ru. Samas ei saa ühtegi oletust võtta tõe pähe enne ametliku uurimise lõppu. Näiteks Interfaxi allikate sõnutsi põrkas reisilennuk õhus kokku postiteenuste helikopteriga, kuigi postiameti enda teatel ei ole seesugustel väidetel tõepõhja alla, sest neil ei olegi isiklikku helikopterit.

An-148 pardalolnute seas oli 65 reisijat ja kuus meeskonnaliiget, ütles uudisteagentuurile Interfax-ru allikas erakorraliste olukordade ametist.

Tema sõnul kukkus lennuk teadaolevalt alla ja ellujäänuid enam „leida ei loodeta“.

Teadete kohaselt kontrollivad võimud teateid lennuõnnetusest Moskva oblastis Ramenskojie linna lähedal. Kohapealt leiti rusude seast ka poolsada surnukeha, informeeris erakorraliste olukordade ministeerium.

Venemaa ülemkohtu pressiesindaja Svetlana Petrenko ütles TASSile, et juhtunuga seoses on algatatud kriminaalasi, mille raames kontrollitakse ka lennudispetšerite, lennukihooldajate tegevust.

Venemaa president Vladimir Putin avaldas surmasaanute lähedastele kaastunnet.