229 noort naist kuuluvad 280-liikmelise delegatsiooni hulka, mis ületas kaht Koread eraldava demilitariseeritud tsooni Dorasani piiripunktis Soulist põhjas, vahendab AFP.

Ergutustüdrukud on teadete kohaselt pika protsessi käigus hoolikalt välja valitud. Uuritud on nende perekondade tausta, väljanägemist, oskusi ja lojaalsust valitsevale Töölisparteile.

Põhja-Korea on selliseid ergutustüdrukuid saatnud kolmele rahvusvahelisele spordiüritusele Lõuna-Koreas: 2002. aasta Aasia mängudele Busanis, 2003. aasta suveuniversiaadile Daegus ja 2005. aasta Aasia meistrivõistlustele kergejõustikus Incheonis.

2005. aastal gruppi kuulunud Ri Sol-just sai Põhja-Korea valitseja Kim Jong-uni naine.

Olümpiamängudel osaleb üksikaladel vaid kümme Põhja-Korea sportlast ja veel 12 kuulub Korea ühendatud jäähokinaiskonda. Ergutustüdrukud toetavad seetõttu teadete kohaselt ka Lõuna-Korea sportlasi, kui ühtki põhjakorealast võistlustules ei ole.

Põhja-Korea spordiministri Kim Il-guki juhitud delegatsiooni kuulub veel kolm olümpiakomitee ametnikku, 26 taekwondo demonstratsioonesinejat ja 21 ajakirjanikku.