Mullu märtsikuus läks 62-aastane mees isevalmistatud lumesõidukiga Ida-Virumaal Aidu karjääri jääle sõitma. Kui mees õhtuks koju ei tulnud, teatasid pereliikmed politseisse. Järve jää oli sedavõrd habras, et inimene vajus kohe läbi jää, mistõttu päästjad ei saanud jala jääle minna ja kasutasid kopteri abi. Varahommikul leiti sõidukiga läbi jää vajunud mehe surnukeha.

2013. aasta aprilli keskel vajus läbi jää ATV, millel viibinud kaks meest olid teel Vana-Pärnust üle Pärnu lahe Liusse. Häirekeskusse helistas mees, kes teatas, et umbes 11 km kaugusel Vana-Pärnust Liu poole vajus tema ATV läbi jää, tema ise sai jää peale, aga kaaslane on vees ega suuda sealt välja tulla. Kui päästekopter meesteni jõudis, oli vees viibiv mees 46-aastane juba teadvuse kaotanud, jääl olnud 25-aastane mees oli samuti väga alajahtunud. Mehed toimetati haiglasse, kuid vanema mehe elu päästa ei õnnestunud.

2009. aasta veebruaris vajus Peipsi järvel Piirissaare juures läbi jää sõiduauto. Õnnetus juhtus vaid kümne meetri kaugusel rannast, kuid sügavus oli seal kolme meetri ringis. Autos viibinud naine pääses välja, kuid mees vajus koos autoga põhja ja uppus.