„Selline organisatsioonilis-poliitiline ja ideoloogiline organ on otstarbekas moodustada praegu tegutseva relvajõudude isikkoosseisuga töötamise peavalitsuse (GURLS) - endise kasvatustöö peavalitsuse õigusjärglase baasil,” rõhutas Kanõšin.

„Uuel sõjalis-ideoloogilisel valitsusel peavad olema piisavalt suured volitused ja range vertikaalne struktuur kogu relvajõudude ulatuses – alates roodust kuni väeliikideni - ja see peab hõlmama ka Venemaa kaitseministeeriumi.”

Kanõšin rõhutas, et jutt ei tohi olla lihtsalt GURLS-i ümbernimatamisest.

„Ülemaailmse informatsioonilis-psühholoogilise vastasseisu tingimustes suureneb mõõtmatult armee ja ühiskonna moraalse ja poliitilise ühtsuse roll. Seetõttu on vaja põhjalikult ümber ehitada ja märkimisväärselt suurendada kõiki struktuure relvajõududes, mis hakkavad organiseerima, läbi viima ja vastutama moraalse ja ideoloogilise koostisosa eest Vene armees, võtma oma tegevuses hoolikalt arvesse ühiskondlik-poliitilist olukorda riigis, suunama oskuslikult armeekollektiivide energiat riigi kaitsevõime tugevdamisele ja vägede võitlusvõime suurendamisele,” ütles Kanõšin.

Kanõšin tuletas meelde, et poliitilised organid loodi Vene armees esimest korda 1917. aasta augustis ning seejärel realiseeriti see kogemus Nõukogude Liidu relvajõududes.