Eile kell 14.10 sai häirekeskus teate tulekahjust Maardus Keemikute tänaval. Asja uurima sõitnud päästjad tegid kindlaks, et kahekorruselise kortermaja trepikojas põlevad lapsevanker ja kelk. Need kustutati.

Põlengust levis palju suitsu, kiirabi vaatas sündmuskohal üle kaks täiskasvanut ning neli last, keegi haiglaravi ei vajanud. Tagatipuks sai kustutustööde käigus jalavigastuse Muuga komando päästja, talle andis kiirabi samuti esmaabi kohapeal. Päästjate jaoks oli sündmus läbi kell 15.07.

"Täiesti tavaline kelk ning täiesti tavaline lapsevanker trepikojas niisama põlema ei lähe, suure tõenäosusega oli mängus kellegi kuri käsi või ülim hooletus lahtise tulega," sõnas põhja päästekeskuse pressiesindaja Inderk Hirs.

"Kortermajade trepikojad peavad olema võimalikult tühjad – nii ei ole ka millelgi põlema süttida ning evakuatsiooni ajal ei jää inimestele majast väljudes ette segavad asjad. Sel nädalal on käimas "Kortermajade kontrolli kampaania", selle raames pööravad päästeametnikud muuhulgas tähelepanu just koridorides hoitavatele esemetele," lisas Hirs.