Kuninglike õhujõudude pressiesindaja teatas BBC-le, et Vene lennukeid jälgisid mitmete sõbralike riikide hävitaja, enne kui sekkusid Suurbritannia omad. Vene pommitajad ei sisenenud pressiesindaja sõnul Ühendkuningriigi suveräänsesse õhuruumi.

"Me saame kinnitada, et kiirreageerimislennukid Typhoon kuninglike õhujõudude Lossiemouthi baasist saadeti välja, et jälgida kaht pommitajat Blackjack (Tu-160 NATO nimetus - toim), mis lähenesid Ühendkuningriigi huvipiirkonnale," teatas kuninglike õhujõudude esindaja. "Vene lennukeid jälgisid alguses mitmed sõbralike riikide hävitajad ja lõpuks lõikasid kuninglikud õhujõud nad vahelt Põhjamerel. Ühelgi hetkel ei sisenenud Vene lennukid Ühendkuningriigi suveräänsesse õhuruumi."

Hävitajad tõusid õhku kuninglike õhujõudude baasist Kirde-Šotimaalt Lossiemouthist kohaliku aja järgi kell 9.30, vahendas Daily Mirror.

Radaripiltide järgi saatis kaht hävitajat Brize Nortoni baasist õhku tõusnud lennuk Voyager, mis võis pakkuda õhus tankimise võimalust.

„Me saame kinnitada, kuninglike õhujõudude Lossiemouthi baasist saadeti täna hommikul välja kiirreageerimislennukid Typhoon, see on käimas olev operatsioon ja seetõttu ei anna me mingit täiendavat informatsiooni, kuni missioon on lõpule viidud,” teatas kuninglike õhujõudude esindaja varem.