Täna kontrollisid Paide politseijaoskonna patrullpolitseinikud seitsmes erinevas paigas Järvamaal kokku 864 autojuhti. Operatsiooni käigus kõrvaldasid korrakaitsjad juhtimiselt üheksa joobes juhti, kellest kaks olid kriminaaljoobes.

„Alati, kui korraldame selliseid operatsioone, loodame, et juhid on kained ja meil on põhjust öelda kõigile „Aitäh! Head teed!“. Tänane vaatepilt teeb murelikuks, joobes peaga sõitnud autojuhtide arv oli suur. Äärmiselt kahetsusväärne on see, et paljudel juhtidel, kes ei oleks tohtinud täna oma seisundi tõttu rooli istuda, olid autos oma pered ja lapsed. Kindlasti ei oleks tohtinud lähedased sellist juhti rooli lubada, sest kaalul on paljude inimeste elu ja tervis,“ sõnas Paide politseijaoskonna välijuht Valdur Mõttus.

Selle aasta esimese kahe nädalaga toimus üle Eesti joobes roolikeerajate süül 12 liiklusõnnetust, neist 11 oli varalise kahjuga ja ühes liiklusõnnetuses sai inimene viga. Lisaks tänasele operatsioonile on alanud aastal korrakaitsjad liiklusest eelnevalt kõrvaldanud 196 joobes juhti, neist Lääne prefektuuris 28 joobes juhti. Üle Eesti tabatud joobes juhtidest olid kriminaalkorras karistatavas joobes 92 inimest. 2017. aastal toimus Lääne prefektuuris joobes juhtide süül 86 liiklusõnnetust, milles hukkus 3 inimest ja sai kannatada 52 inimest.

Positiivse momendina päästsid Paide politseinikud täna ühe taksikoera.


Politseioperatsiooni silmasid politseinikud Taikse küla Türi-Arkma teel liikluskeerises taksikoera. Politseinikud asusid kodust jalga laskud koerakese peremeest otsima. „Sotsiaalmeedia vaheldusel leidsime umbes poole tunni jooksul koera omaniku üles. Peremeest ootas koer ühes lähedal olevas laudas ning täname ka lauda personali, nad olid hea meelega nõus peremehe saabumiseni koera eest hoolitsema,“ rääkis Valdur Mõttus.

Politseinik liiklusest päästetud taksikoeraga