Transsooline Manning, kelle 35 aasta pikkust karistust USA endine president Barack Obama mullu lühendas, vabastati USA Fort Leavenworthi meeste sõjaväevanglast mullu kevadel, kus ta pidi viibima selle eest, et andis WikiLeaksile üle enam kui 700 000 salajast dokumenti, videot, diplomaatilist telegrammi ja lahinguaruannet, vahendab uudisteagentuur Reuters.

Tuntud lekitaja püüab saada demokraatide senatikandidaadiks Marylandis, minnes vastamisi juba 2006. aastast ametis oleva demokraadist senaator Ben Cardiniga, kes tahab tõenäoliselt ametikohal jätkata.

USA senati väliskomisjoni kuuluv Cardin suutis oma poliitilist ametikohta kaista senativalimistel 2012. aastal, kui ta edestas demokraatlikus osariigis oma vabariiklasest rivaali ligi 30 protsendipunktiga.

30-aastane Manning töötas 2010. aastal Bagdadis luureanalüütikuna, kui materjali WikiLeaksile üle andis. Tollal esimese klassi reamees Bradley Manning teatas pärast süüdi mõistmist, et identifitseerib end naisena ja vahetas nime Chelseaks.