Souli teatel tegi Põhja-Korea ettepaneku kohtuda järgmisel nädalal, mil möödub nädal sellest, kui Põhja- ja Lõuna-Korea delegatsioonid kohtusid üle kahe aasta taas läbirääkimislaua taga, vahendab uudistekanal BBC.

Kohtumise järel kinnitas Põhja-Korea, et saadab tuleval kuul naaberriigis toimuvale taliolümpiale oma delegatsiooni, kuhu kuuluvad peale sportlaste ka ametnikud, pressimeeskond, taekwondo näidisesinejad ja kunstikollektiiv. Ühtlasi soostusid läbirääkimiste osalised piiripingete leevendamiseks kõnelusi alustama ja avama kahe aasta eest suletud sõjalise otseliini.

Pooled kohtusid demilitariseeritud tsooni Lõuna-Korea poolel Panmunjomi vaherahuküla „rahumajas“. Kõnelusi kuulasid reaalajas pealt Lõuna-Korea president Moon Jae-in ja Põhja-Korea juht Kim Jong-un, mõlema käsutuses oli ka rahumajja viiv otseliin.

Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) tegi omalt poolt ettepaneku kohtuda Lõuna- ja Põhja-Korea esindajatega 20. jaanuaril, et arutada põhjakorealaste taliolümpiamängudel osalemist.