Seega jäi Vorobei karistuseks ka raske narkokuriteos süüdimõistmise järel kümme aastat vangistust, mida ta juba kannab Tarankovi tapmises süüdimõistmise järel; raske narkokuriteoga pikenes tema vangistus vaid mõne kuu võrra.

Juri Vorobeid (37), Aleksandr Alipovit (35), Vjatšeslav Plaškinit (41) ja Leonid Logatšjovi (38) süüdistas prokuratuur grupina suures koguses fentanüüli ebaseaduslikus valmistamises ja käitlemises. Vjatšeslav Plaškinile ja Leonid Logatšjovile esitati süüdistus ka suures koguses kanepiõisikute (marihuaana) omamises.

Vjatšeslav Ivanovile (35) ja Jevgeni Tatarnikovile (36) esitati süüdistus isikute grupis suures koguses narkootilise aine fentanüüli ebaseadusliku käitlemise katses.

Juri Vorobeile mõisteti karistuseks vangistus kümme aastat, kuna Juri Vorobei pani nimetatud kuriteo toime enne Pärnu Maakohtu 28.04.2017 otsuse kuulutamist kohtuasjas nr 1-17-127 (Nikolai Tarankovi ettekavatsetud tapmise eest), siis loeti varasem, kui kergem karistus kaetuks tänase karistusega ning liitkaristuseks mõisteti vangistus kümme aastat.

Aleksandr Alipovile mõisteti viis, Vjatšeslav Plaškinile kuus ja Leonid Logatšjovile neli aastat vangistust.

Vjatšeslav Ivanovile ja Jevgeni Tatarnikovile mõisteti vangistus 3 aastat 6 kuud, millest koheselt kuulub täitmisele 6 kuud ning ülejäänud osa karistusest jäi tingimisi täitmisele pööramata 3 aasta pikkuse katseajaga koos kohustusega alluda käitumiskontrollile.

Süüdistuse kohaselt otsiti 2014 aastal Juri Vorobei initsiatiivil koht, kus fentanüüli valmistada ja isik, kes valmistas. Seejärel 2014 maikuust varustas Aleksandr Alipov Vjatšeslav Plaškinit, Juri Vorobeilt saadud narkootilise aine fentanüüli valmistamiseks vajaliku oskusteabe, kemikaalide ja tehniliste vahenditega, mida kasutades valmistas Vjatšeslav Plaškin Harjumaal narkootilist ainet fentanüüli. Aine turustamiseks segati valmistatud fentanüüli hulka lisaaineid (paratsetamooli ja kofeiini). Suures koguses valmistatud aine peideti erinevatesse peidikutesse.

Süüdistatavad, nende kaitsjad ja riigiprokurör Vahur Verte sõlmisid kriminaalasjas kokkulepped ning kohus, olles veendunud süüdistuste tõendatuses ja kokku lepitud karistuste ning muude meetmete seaduslikkuses, kinnitas täna kokkulepped.

Kõigilt süüdistatavatelt mõisteti välja ka menetluskulud.

Tänane otsus ei ole jõustunud.