Läti president Raimonds Vējonis allkirjastas jaanuari alguses seaduse, mille järgi saavad Teises maailmasõjas osalenu staatuse kõik Läti kodanikud, kes sõjast osa võtsid, sõltumata sellest, kelle poolel nad sõdisid.

Zahharova avaldas selle üle nördimust ja lubas, et Riia tegevus mõjub ühemõtteliselt negatiivselt Vene-Läti suhetele. Zahharova nimetas seadust küüniliseks ja pühadust teotavaks. Zahharova märkis, et seadus haavab kõigi Läti veteranide tundeid, kes võitlesid Teise maailmasõja ajal fašistide vastu.

„Oleme nördinud selle järjekordse pühadust teotava seadusandliku akti pärast. Avalik irvitamine Teise maailmasõja käigu ja tulemuste üle ei ole absoluutselt vastuvõetav. Solvates küüniliselt 150 000 Nõukogude sõjamehe mälestust, kes andsid kangelaslikult oma elu Läti vabastamise eest, tegelikult võrdsustas selle riigi poliitiline juhtkond Teises maailmasõjas osalenu staatuses fašistliku Saksamaa poolel sõdinud ja nende käsilased Hitleri-vastase koalitsiooni sõjameestega,” rõhutas Zahharova.