Narkoärikate juhiks on süüdistuse kohaselt Jevgeni Medunitsa, jõugu liikmeteks aga Sergey Matin, Roman Verenitš, Dmitri Uritskiy, Inga Šemjakina, Valery Beditskiy, Julia Kivonen, Kirill Novikov, Stanislav Nikolajev, Sergey Kuznetsov, Aleksei Kunin, Sergei Nikolajev ja Oleg Golubov.

Prokurör Taavi Pern ütles täna, et kaks süüdistatavat, Kunin ja Beditski, istuvad Poola vanglates ja neid pole veel õnnestunud sealt Eestisse tuua. Mõlemad on Poolas süüdi mõistetud, ühe osas oli Poola kohus nõus tema Eestisse väljaandmisega, teise osas küsis Poola kohus aga uue Euroopa vahistamismääruse koostamist. Seetõttu palus Pern kohtul koostada uus Euroopa vahistamismäärus. Kohus lubas uue määruse koostada.

Täna selgus samuti, et Medunitsa soovis lisaks Küllike Nammile tuua omale teiseks kaitsjaks advokaat Mihhailo Smirnovi Ukrainast. Smirnov on Medunitsa sugulane. Kohus otsustas esialgu lubada Smirnovil Medunitsat kaitsta.

Medunitsa elustiilist ja sellest, kuidas ta prokuratuuri hinnangul seda rahastas, kirjutas üle-eelmisel aastal Eesti Ekspress. Medunitsal oli artikli kohaselt korter Vahemere ääres, elegantne villa Viimsi külje all ja istumise all Porsche.

Tänane istung algas pikema venimisega. Nii süüdistatavad, kaitsjad, prokurörid, politseinikud kui pealtvaatajad, kokku umbes poolsada inimest, ootasid Harju maakohtu suures saalid ühte süüdistatavat Julia Kivoneni, kes tuli rahuliku tempoga kodust, mistõttu ka teised ei saanud pihta hakata. Kokku venis istungi algus terve tunni.