Nimelt mõjus mehele väga raskelt tema armastatu plaanitud kolimine Austraaliasse ja sellega seotud lahkuminek, vahendab Der Westen.

Sergej W.-l olid juba pikka aega ka enesetapumõtted. Börsil mängimisega teenitud rahaga tahtis ta oma vanemaid toetada.

„Ma tahtsin teha rünnaku, millega Dortmundi Borussia Meistrite Liigast välja kukub. Ma ei tahtnud aga kedagi vigastada, raskesti vigastada või tappa. Ma vabandan selle eest,” ütles Sergej W. oma selgituses.

Süüdistuse järgi õhkis Sergej W. 2017. aasta 11. aprillil enne Meistrite Liiga mängu Dortmundi Borussia ja AS Monaco vahel kolm lõhkekeha. Selle tagajärjel said vigastada Dortmundi Borussia kaitsemängija Marc Bartra ja mootorrattapolitseinik. Sergej W.-d süüdistatakse 28-kordses mõrvakatses.

Prokuratuur süüdistab 28-aastast Sergej W.-d ahnusel ajel tegutsemises. „Süüdistatav tegutses rikastumiseks,” öeldakse süüdistuses. Nädalal enne pommirünnakut ostis Sergej W. 26 000 euro eest väärtpabereid, millega spekuleeris börsil Dortmundi Borussia aktsia kursi langusele panustades.

Prokuratuuri väitel oleks eduka rünnaku korral nii ka juhtunud. „Kui paljud või kõik Dortmundi Borussia mängijad oleksid raskelt vigastada või hoopiski surma saanud ja klubi ei oleks seetõttu nähtava ajaperioodi jooksul rahvuslikes ja rahvusvahelistes mänguvoorudes enam esindatud olnud, oleks see Dortmundi Borussia väärtust aktsiaturul märkimisväärselt negatiivselt mõjutanud,” öeldakse süüdistuses.