Ajaleht Aftonbladet teatas, et torm Cora tuhises täna hommikul üle Kesk-Norra ja päeva jooksul üle Kesk-Rootsi iiliti enam kui 28 meetrit sekundis puhuva maruna, puudutades otsa pidi ka Lõuna- ja Kesk-Soomet, kus oodatakse tormituuli pea 20 meetrit sekundis.

Rootsi ilmateenistuse teatel anti täna piirkonniti välja tormihoiatusi, milles soovitati inimestel talitormi möödumiseni kodudesse jääda. „Kui teil pole tarvis hädasti välja minna, on targem jääda koju. Teeolud ja nähtavus halvenevad,“ hoiatas päästeamet. „Teedele või elektriliinidele võivad langeda puud, kujutades tõsist ohtu.“

Torm jõuab Eestisse täna õhtul ning ka siin oodatakse teeolude kiiret halvenemist. Ilmateenistuse teatel tiheneb pilvisus kella 19 paiku, kui Loode-Eestisse jõuab uus sajuala, mis levib kiiresti kagu suunas. Lääne-Eestis võib lume sekka ka lörtsi tulla. Oodata on väga tugevat tuult ning tuisku.

Soome ilmateenistuse meteoroloog Petri Hoopulla ütles, et soomlaste jaoks on Cora näol tegu siiski pigem tavapärase talvetormiga, mistõttu ei ole vaja üleliia muretseda, kuigi tasub samuti valmis olla rasketeks teeoludeks ja elektrikatkestusteks.