Sündmuskohale kiirustanud politseinikud võtsid alla aastase poriga määrdunud nutva beebi kohe oma hoole alla, vahendab Lõuna prefektuur sotsiaalmeedias. Õnneks maimukesel nähtavaid vigastusi ei olnud, kuid ta viidi igaks juhuks tervisekontrolliks lastehaiglasse. Purjus papa viidi kainenema ning emaga ühendudes selgus, et ka tema oli alkoholi tarvitanud. Praegu jätkub spetsialistide töö, et lapsele pidev hool ja turvaline kodu tagada.

"Pisikese lapsemaimu heaolu sõltub suuresti sellest, kui turvalise keskkonna talle lapsevanemad tagavad. Tema ise ei saa veel end kaitsta. Ja kui lapsevanemad ei taipa, kui suur õnn on uus elu ning panevad lapse ohtu, saavad appi tulla kõik teised tähelepanelikud. Just nagu seda ka antud juhul üks häirekeskusele helistanud mees tegi. Aitäh sulle, Sten," vahendab Lõuna prefektuur.

Tartu lastekaitseteenistuse osakonna juhataja Heili Piho-Arna sõnul on laps hetkel veel arstide hoole all. "Lastekaitse tegeleb juhtumi uurimisega ja selgitame välja, miks selline kahetsusväärne intsident üldse aset leidis," kommenteeris juhtunut Piho-Arna. Ta lisas, et lastekaitse kontrollib perekonda ja nende võimekust last edasi kasvatada, seniks jääb laps turvalisse ja ohutusse keskkonda.

Kui keegi näeb hädasolevat last, andke sellest kindlasti politseile ja linna lastekaitseteenistusele teada.