Pärast aastavahetust tõuseb Soomes toidupoodides müüdava alkoholi protsendipiirang 5,5-ni. Lisaks sellele võivad baarid ja restoranid müüa alkoholi kella neljani öösel, vahendab Yle Uutiset.

Soome siseministeeriumi hinnangul tuleks politseinike arvu kasvavate alkoholiprobleemide tõttu suurendada umbes 170 inimtööaasta võrra. Ministeerium rajab on hinnangu sellele, et alkoholi kättesaadavuse laienemine suurendab tarbimist ning viib joomist kodudesse ja tänavatele.

Soome siseminister Paula Risikko ütles Keskisuomalainenile, et alkoholiseaduse ja muude olukorra muutuste mõju tuleb arvesse võtta ka väljaõppes, sest töötuid politseinikke praktiliselt ei ole.

Ministeeriumi sõnul toob baaride ja restoranide lahtiolekuaegade pikenemine tõenäoliselt kaasa rohkem korrarikkumisi ja vägivallatsemisi asulate keskustes eriti hommikupoole ööd ja nädalavahetustel.

Juba avaliku korra probleemide mõneprotsendiline kasv eeldaks ministeeriumi teatel 10-15 miljoni euro suurust lisaraha avaliku korra ja turvalisuse tagamiseks.